Arkiv

Lagt til 7. januar, 2014

Kildejegerjulegave – men blir det leselig?

Stortingsarkivet har digitalisert alt som har vært behandla av og i Stortinget siden 1814 og gjort det søkbart. Her er direktelinken: http://stortinget.no/Saker-og-publikasjoner/Stortingsforhandlinger/

For nybegynnere består Stortingsforhandlinger av Stortingstidende (St.tid., alt som blir sagt i Stortinget), det tidligere Odelstings- og Lagtingstidene, Stortingsmeldinger (St.meld.), Innstillinger fra komitéene (Innst.S.) og så videre. Fra 1814 til 2001 (det etter 2001 lå allerede ute) har Stortinget og Nasjonalbiblioteket lagt ut 3 millioner digitaliserte sider. Det er kanskje årets største gladnyhet for oss historikere!

Neste steg, etter at arkivet nå har blitt søkbart, blir muligens at det som står der også blir leselig… Eller hva skal vi si om dette:

NBL 1923 fra stortingsarkivet online

Tags:


Kommentarfeltet er stengt.

Tilbake til toppen ↑
  • Nytt nummer i salg

  • Følg oss på Facebook