Artikler

Lagt til 1. mars, 2014

Et aktuelt bilde på framtiden

Av Robin Reistad Fiske |

I 1756 ble den første «verdensutstillingen» presentert i London. Denne utstillingen bestod av 130 bilder fra 69 kunstnere. Disse utstillingene vokste fort, og i 1900 var det en større og mer omfattende verdensutstilling i Paris, Exposition Universelle 1900. Denne verdensutstillingen ble holdt fra 15. april til 12. november i 1900, og skal ha blitt sett av over 50 millioner mennesker.

Mye av det som ble presentert på verdensutstillingen i 1900 er i moderne tid blitt dagligdags. Dette inkluderte heiser, pariserhjulet, dieselmotorer og Eiffel-tårnet. Utstillingens mål var å hylle framskrittene gjort i det 19. århundre, samtidig som den skulle inspirere til nye oppdagelser.

I 1899 ble det utstedt en serie med futuristiske postkort som skulle presenteres på utstillingen i Paris året etter. Det var flere kunstnere, blant annet Jean-Marc Côté, som hadde jobben med å tegne disse postkortene, som i alt ble 87 stykker postkort, og ble utstedt i 1899, 1900, 1901 og 1910. Postkortene skulle illustrere verden i år 2000, slik kunstnerne så for seg framtiden.


[Lim inn dette på bunnen av nye artikkelinnlegg!]

Tags: , , , ,


Kommentarfeltet er stengt.

Tilbake til toppen ↑
  • Nytt nummer i salg

  • Følg oss på Facebook