Dokumen(a)tar(i)-tips

Et det mulig å etterprøve påstanden om at spillselskapet Atari begravde en million eksemplarer av den kommersielle spillfloppen ET, side om side  med at selskapet selv var på vei utfor bakke?

15811132566_e511a89e2d_mDet er et av hovedspørsmålene i dokumentarfilmen Atari: Game Over. Påstanden om selskapet som var så desperat etter å kvitte seg med en feilinvestering har først og fremst blitt en betydelig vandrehistorie, mener noen. Man får ikke minst også se hvordan entusiaster som har vokst opp med denne vandrehistorien, viser seg å flokke til søppelplassen i New Mexico for å bivåne forsøket på utgraving. («Whatever», sa kona til en av mennene som dro dit.) Det er jo spennende som en form for moderne arkeologi — etterprøving med så godt kildegrunnlag som mulig.

Til sist gir filmen også bakgrunnsinformasjon om hvor fort selskapet fikk suksess — og var med på å skape den californiske ideen om ingeniøren som rockestjerne — og tar i rette med myten om at Atari kollapset på grunn av én kommersiell flopp som het E.T.

Det ligger også hektovis av filmanmeldelser på nettsteder med navn som Den of Geek, Geekwire, Nerdist.com og så videre (touché!). Filmen er ikke den lengste og grundigste. «If you just want an entertaining hour around a goofy and oddly admirable nerd adventure with some gaming history thrown in, this is a fun time», skriver en anmelder.

Filmen kom ut 20. november 2015 i USA, og ble sluppet gjennom Xbox-systemet av alle ting. Men nå finnes den på Netflix.

Av Morten Haave
Publisert 17. apr. 2015 09:55 - Sist endret 14. jan. 2019 13:37