FORTID 1/2020 får temaet IDENTITET

Historiestudentenes tidsskrift Fortid skal lage sitt første nummer av 2020-tallet, denne gangen med tema "identitet"! Hvordan ser du deg selv i sammenheng med verden rundt deg? Svaret rommer nok ganske mye.

Foto: Wikimedia Commons

Som ofte før har vi valgt et tema som rommer mange problemstillinger. Identitet påvirkes av så mangt: kjønn, legning, generasjon, religion, etnisitet, og ikke minst epoke. Hvordan identifiserte en fotballspiller på 60-tallet seg selv på en kald og regntung kveld i Stoke? Studer så hvordan en bryter i antikkens Hellas muligens kan ha forstått seg selv og kjør sammenligning. Andre tema kan for eksempel være homofiles rettigheter, postkoloniale identiteter, pre-moderne identitetsmarkører, spørsmålet om en europeisk identitet, kulturell globalisering og fremveksten av fan-kultur som identitetsmarkør (‘fra Beatles til Beliebers’) eller cross-dressing gjennom tidene.

 

Vi vil gjerne at så mange som mulig skriver til oss. Vi godtar både korte (3-5 sider) og lengre tekster (8-10). Dessuten tar vi imot bidrag som er utenfor tema også, så det er bare å sende i vei! Alle som har en idé oppfordres til å prøve seg, uansett hvor langt inn i løpet dere er. Man kan for eksempel være å bearbeide en semesteroppgave eller hjemmeeksamen til artikkel. Redaksjonen bistår med kommentering og forbedring av tekster som har blitt sendt inn.

 

Send ditt bidrag til redaksjonen@fortid.no. Fristen for innsending av tekster er 22. Januar. Dersom du har spørsmål angående FORTIDs skrivestandard, les vår forfatterinnstruks her, eller send oss en e-post.

 

Vi gleder oss til å høre fra dere!

 

Av Redaksjonen
Publisert 20. des. 2019 13:08 - Sist endret 20. des. 2019 13:08