FORTID 2/2020 får temaet FØLELSER

"Følelser" blir temaet for nummer 2/2020 av historiestudentenes tidsskrift Fortid! Vil du bidra med tekst, abonnere eller annonsere? Ta kontakt med oss!

Hamlet og Ophelia er sterkt beveget framfor kongen og dronninga.

Benjamin West, Ophelia before the King and Queen, 1792 / Wikimedia Commons

Hvordan mennesker uttrykker følelser, og hvordan de responderer på dem, kan fortelle mye om de dypereliggende normene og verdiene i et samfunn. Derfor velger stadig flere historikere emosjoner som utgangspunkt for å analysere og forstå fortiden. Samtidig er ikke følelser naturgitte enheter - uttrykkene for de endrer seg over tid, og måten følelser ble uttrykk på i middelalderen og i dag skiller seg vesentlig. Følelser har dermed også sin egen egen historie med ulike epoker, stiler og historier.

Vi vil gjerne at så mange som mulig skriver til oss. Vi godtar både korte (3-5 sider) og lengre tekster (8-10). Dessuten tar vi også imot bidrag som er utenfor tema, så det er bare å sende i vei! Alle som har en idé oppfordres til å prøve seg, uansett hvor langt inn i løpet dere er. Redaksjonen bistår med kommentering og forbedring av tekster som har blitt sendt inn.

Send ditt bidrag til redaksjonen@fortid.no. Fristen for innsending av tekster er 14. april, men ta gjerne kontakt med oss før det. Har spørsmål angående FORTIDs skrivestandard? Les vår forfatterinstruks eller send oss en e-post.

Vi gleder oss til å høre fra dere!

 

Av Redaksjonen
Publisert 28. feb. 2020 06:56 - Sist endret 28. feb. 2020 06:56