FORTID 3/2020 får temaet NATUR OG KULTUR

Nummer 3/2020 av historiestudentenes tidsskrift Fortid får temaet "Natur og kultur"! Vil du bidra med tekst, abonnere eller annonsere? Ta kontakt med oss!

Hekser som skaper dårlig vær. Fra Olaus Magnus' De nordiske folkenes historie (1555) / Wikimedia Commons

Begrepsparet natur-kultur brukes ofte for å vise til forskjellige sfærer av verden; det naturlige er det uberørte, det upåvirkede, mens det kulturelle er det menneskelige, det skapte. I dette nummeret av Fortid ønsker vi å utforske grensegangen mellom natur og kultur. Hvilke konsekvenser har skillet for måten vi tenker historie på? Hvilke konsekvenser har det for måten vi utformer og bruker teori på? Er skillet i det hele tatt fruktbart? 

Vi vil gjerne at så mange som mulig skriver til oss. Vi godtar både korte (3-5 sider) og lengre tekster (8-10). Dessuten tar vi også imot bidrag som er utenfor tema, så det er bare å sende i vei! Alle som har en idé, oppfordres til å prøve seg - uansett hvor langt inn i studieløpet dere er. Redaksjonen bistår med kommentering og forbedring av tekster som har blitt sendt inn.

Send ditt bidrag til redaksjonen@fortid.no. Fristen for innsending av tekster er 25. august, men ta gjerne kontakt med oss før det. Har du spørsmål angående FORTIDs skrivestandard? Les vår forfatterinstruks eller kontakt oss.

Vi gleder oss til å høre fra dere!

Publisert 15. juni 2020 19:25 - Sist endret 15. juni 2020 19:30